11. 12. 2023.

U Zagrebu održan završni info dan HAMAG BICRO-a o međunarodnim programima za financiranje (EUREKA, Eurostars i EIC) i projektu CROBOHUB++

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u Zagrebu je 7.12.2023. održala posljednji u seriji info dana o međunarodnim programima za financiranje tržišno orijentiranih projekata (EUREKA, Eurostars i Europsko inovacijsko vijeće) te o podršci koja je poduzetnicima na raspolaganju putem projekta CROBOHUB++.

Okupljene poduzetnike uvodnim je obraćanjem pozdravio Mate Kovač, ravnatelj Sektora za podršku i  razvoj poduzetništva, koordinaciju i međunarodnu suradnju HAMAG-BICRO-a, pritom izjavivši: “Osim provedbe natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava i financijskih instrumenata, HAMAG-BICRO također provodi međunarodne programe Eureka, Eurostars i promovira korištenje sredstava iz Europskog inovacijskog vijeća za financiranje projekata suradnje između hrvatskih tvrtki i inozemnih partnera. Isto tako, Agencija pomaže i onim poduzetnicima koji su u potrazi za inozemnim partnerom te ih povezuje s tvrtkama na međunarodnom tržištu kroz sustav Europske poduzetničke mreže već 15 godina. Na taj način, Agencija pruža sveobuhvatnu uslugu poduzetnicima koja uključuje sve mogućnosti i faze poslovanja.”

Ebonita Ćurković, voditeljica projekta CROBOHUB++ predstavila je Europski digitalni inovacijski centar CROBOHUB++ (EDIH CROBOHUB++), projekt koji ima za cilj podizanje opće razine digitalne zrelosti i zelene transformacije gospodarstva u području proizvodnih tehnologija, poljoprivrede, energije i okoliša te javne i državne uprave kontinentalne Hrvatske. Korisnicima su dostupne besplatne usluge navedene u Katalogu usluga, a zainteresirani se mogu prijaviti putem poveznice. Za korištenje usluga prijaviti se mogu mikro, mala i srednja poduzeća, uključujući obrtnike i OPG-ove, mala poduzeća srednje tržišne kapitalizacije te institucije javne i državne uprave.

Info dani su tijekom studenog održani u Rijeci, Splitu i Osijeku te ih je, uz Zagreb, popratilo 125 poduzetnika.