Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Koprivnica u suradnji s Koprivničko-križevačka županija, Razvojna agencija PORA KKŽ i Obrtnička Komora Koprivničko križevačke Županije organiziraju Info dan o poticajima za poduzetništvo, koji će se održati u srijedu, 13. ožujka, u 12 sati u HGK Županijskoj komori Koprivnica, Frankopanska 3, Koprivnica.
 
Na info danu moći ćete se informirati o aktualnim natječajima za poduzetnike te o natječajima za koje se očekuje da će biti objavljeni do kraja ove godine. EDIH CROBOHUB++ predstavit će svoje usluge i mogućnosti koje su na raspolaganju poduzećima koja žele unaprijediti svoje poslovanje pomoću digitalne transformacije.

Više informacija

Radionica “Edukacija o računarstvu visokih performansi” održat će se u sklopu stručne konferencije Dani e-infrastrukture Srce DEI 2024. Radionica će polaznicima dati uvod u računarstvo visokih performansi (engl. High Performance Computing, HPC) te pružiti edukaciju o ključnim aspektima, prednostima i praktičnim načinima korištenja naprednog računarstva i HPC tehnologije.
 
Tijekom radionice, polaznici će dobiti pregled HPC arhitektura i tehnologija te dostupnih nacionalnih i međunarodnih HPC resursa. Polaznici će imati mogućnost praktičnog rada na računalnom klasteru Srca. Praktične vježbe obuhvatit će pristup klasteru, način pohrane i pripreme podataka za obradu, odabir programskog okruženja, izvršavanje korisničkih aplikacija kroz sustav za upravljanje poslovima te praćenje izvršavanja aplikacija i rada računalnih čvorova. Konačno, bit će demonstriran način pripreme softvera za izvođenje na klasteru korištenjem sustava za kontejnerizaciju Apptainer.
 
Predavač: Emir Imamagić, Sveučilište u Zagrebu Sveučilišni računski centar
Lokacija: Sveučilište u Zagrebu, Ulica Radoslava Cimermana 88 (SEECEL)
Datum: 19. travnja 2024.
Vrijeme: 12:00 – 16:00 sati
 

Više informacija

Hrvatska gospodarska komora pokreće AI akademiju kako bi svojim članicama ponudila potrebne resurse za razumijevanje i primjenu AI rješenja te osigurala da hrvatsko gospodarstvo ostane konkurentno u eri umjetne inteligencije. U sklopu prve dvodnevne radionice „UVOD u AI za poslovne subjekte“, 25. i 26. ožujka 2024. bit će predstavljeni i programi financiranja uvođenja umjetne inteligencije u poslovanje. EDIH CROBOHUB++ i njegove usluge predstavit će Jelena Starčević, Voditeljica odjela za podršku poduzećima u području EU fondova Hrvatske gospodarske komore.

Sve informacije o događanju i načinu prijave možete pronaći na poveznici u nastavku: https://hgk.hr/ai-akademija

 

Više informacija