04. 12. 2023.

CROBOHUB++ predstavljen na CroAgro sajmu u Zagrebu

Projekt EDIH CROBOHUB++ je predstavljen na radionici Hrvatske poljoprivredne komore pod nazivom Doprinos inovacija održivom razvoju poljoprivrede, koja je održana u četvrtak, 30.11.2023. godine, u sklopu CroAGRO sajma.

Na radionici je prof. dr. sc. Hrvoje Džapo, koordinator projekta, održao predavanje pod nazivom Digitalna transformacija poljoprivredno-prehrambenog sektora kroz usluge EDIH-a CROBOHUB++, dok je prof. emer. dr. sc. Nedjeljko Perić kroz prezentaciju Istraživačko – razvojni projekti na FER-u i ICENT-u usmjereni na digitalizaciju u poljoprivredno-prehrambenom sektoru predstavio najvažnije projekte FER-a i ICENT-a u području pametne i digitalizirane poljoprivrede, koji su provedeni u zadnjih nekoliko godina.

Nakon prezentacija održana je panel rasprava, na kojoj su sudjelovali Ines Dundović (Hrvatska poljoprivredna komora), Željka Gudelj-Velaga (Ministarstvo poljoprivrede), prof. dr. sc Marko Vinceković (Agronomski fakultet), Raj Kumar Srivastava (veleposlanik Republike Indije) i Martin Topljak, mag. ing. agr. (SOFI).

Na radionici je sudjelovao veći broj sudionika, među kojima su bila poduzeća i OPG-ovi, budući ciljani korisnici usluga EDIH-a. Nakon radionice predstavnici EDIH CROBOHUB++ razgovarali su s poduzetnicima koji su izlagali svoje proizvode u sklopu CroAGRO sajma, kako bi ih upoznali s mogućnostima digitalizacije i unaprjeđenja poslovanja koje mogu dobiti kroz usluge EDIH-a i bespovratne potpore za njihovo korištenje.