Zajedno gradimo digitalnu budućnost!

EDIH CROBOHUB++ primarno je orijentiran na proizvodnu industriju, digitaliziranu poljoprivredu, energiju i okoliš te javnu i državnu upravu, s fokusom na tri ključne tehnologije: AI, CyberSec i HPC. Naša svrha je ojačati kapacitete, potaknuti industrijski razvoj i povećati vidljivost Hrvatske, kako na nacionalnom, tako i na europskom nivou. 

Započni svoju digitalnu transformaciju!

Kao neprofitni, digitalni inovacijski centar, EDIH CROBOHUB++ igra ključnu ulogu u povezivanju poslovnog sektora s akademskom i znanstvenom zajednicom.  S našom podrškom možete istražiti primjenu tehnologije prije nego što uložite, optimizirati proizvodne i radne procese, razviti različite digitalne i poslovne kompetencije, dobiti pomoć u pronalasku izvora financiranja i još puno toga. Najbolje od svega, sve naše usluge su potpuno besplatne za korisnike. 

Naziv projekta

Jačanje hrvatske industrije i društva – Europski digitalni inovacijski centar (EDIH CROBOHUB++)

Cilj: Podizanje opće razine digitalne zrelosti i zelena transformacija gospodarstva u području proizvodnih tehnologija, poljoprivrede, energije i okoliša te javne i državne uprave kroz pružanje stručnih usluga i korištenje infrastrukture projektnog konzorcija

Ciljani korisnici

mikro, mala i srednja poduzeća (MSP-ovi), uključujući obrtnike i OPG-ove, mala poduzeća srednje tržišne kapitalizacije, institucije javne i državne uprave

Razdoblje provedbe projekta

 1. 1. 2023. - 31. 12. 2025.

Ukupna vrijednost projekta

2.861.556,64 eura

Projektni konzorcij

Koordinator:
Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER)
Partneri:
Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT), Hrvatska gospodarska komora (HGK), Visoko učilište Algebra, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Sveučilišni računski centar (SRCE) te InfoDom d.o.o.

Sažetak projekta

EDIH CROBOHUB++ je neprofitni, digitalni inovacijski centar specijaliziran za tri ključna područja:

Svrha projekta

Potrebno je formirati paket usluga koji će podržati MSP-ove te javnu i državnu upravu na putu prema digitalnoj i zelenoj transformaciji, pri čemu je naglasak stavljen na četiri sektora:

Aktivnosti

U sklopu projekta će se pružati različite vrste usluga u svrhu podizanja razine digitalne zrelosti: testiranje prije ulaganja; integracija i prilagodba tehnologija, digitalna testiranja, demonstracijske aktivnosti; prijenos znanja i tehnologija; financijsko i poslovno savjetovanje; umrežavanje između tvrtki ili s korisnicima i dobavljačima tehnologija; osposobljavanje i razvoj vještina u različitim digitalnim i poslovnim kompetencijama.

Financiranje

Europska komisija osigurala je 50 % bespovratnih sredstava za sufinanciranje projekta u okviru programa Digitalna Europa 2021.-2027. (DIGITAL), a preostali iznos Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja na temelju Operativnog sporazuma za provedbu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026. (NPOO).